Döndürmek, Fillet, Chamfer, Array

Posted: March 11, 2011 in Autocad Dersleri
Tags: , ,

Şimdi birkaç komutları öğrenme zamanı geldi. komutları tüm şimdiye kadar öğrenmiş gibi, bu da düzenli kullanacak olanlar olacaktır.

Burada, bu derste öğrenme olacak komutlardır.

Komut Tuş Simgesi Menü Sonuç
Döndürmek Döndürmek / RO Rotate Icon Ana sayfa> M > odify R otate belli bir açıyla döndürür nesneleri
Fileto Fileto / F Fillet Icon Ana sayfa> M > odify F illet iki çizgi arasında bir yuvarlak köşe oluşturur
Yiv Pah / CHA Chamfer Icon Ana sayfa> M > odify C hamfer iki çizgi arasında açılı bir köşe oluşturur
Dizi Dizi / AR Array Icon Ana sayfa> M > odify A rray Seçilen nesnelerin yinelenen bir desen oluşturur

Bir kez daha bir çizim yeniden olacak. Bu bir Atama # 5 denir.

Tıklayın burada dosya biçimine bakın GIF.
Tıklayın burada dosya için DWG.

dikkatli adımlar gösterilen izleyin. giriş olarak bu daha fazla komut gerektirir biraz, sen emin olun satır komut devam göz . Komutları boyunca bilgileri istenir olacaktır.

AutoCAD başlatın ve acad.dwt yük dersler başka bir şablon için benzeri var.

10 yatay bir başlayın çizim alt köşesinde sol “7” X sınır 0,0

Çizmek More Infobir dikdörtgen 1 “3 genişliğinde” alt uzun boylu ile de sol köşede , 0,75 0,75

Şimdi bu dikdörtgen saat yönünde 90 ° döndürmek için gidiyoruz.

Başlangıç ​​ROTATE komutu. AutoCAD nesneleri seçmek ister. basın dikdörtgen ve Seç tüm parçaların <ENTER> . Sen şimdi bir zorunluluk göstermektedir temel noktası . dönüşümlü olarak dikdörtgen bir nokta etrafında hangi düşünün bu kadar pivot bir. Örneğin bu, size (köşe doğru seçmek alt istediğiniz Nesne Yakala kullanımınızı hatırlamak ). Kez noktası baz ettik seçilmiş, komut satırı gösterirdönme açısı veya [Referans]: Bu ‘anlamına gelir’ Dönüş açısı nesne varsayılan döndürmek istiyorum, açı bu kadar tip. Düşünmek hakkında nasıl AutoCAD açıları ölçer . , Levha adresinden dikdörtgen atama ve kimse seni olacak: ya saat yönünde görmek dikdörtgen döndürmek istediğiniz Looking to -90 derece. Enter tuşuna basın bu rakam ve <ENTER> .

Komut: RO <ENTER>
UCS mevcut olumlu açısı: ANGDIR = yönünün ANGBASE = 0
Select objects: Rectangle> <select 1 bulundu
Select objects:
<ENTER>
Belirtmek temel noktası:
KÖŞE OF RECTANGLE> SAĞ ALT <PICK
Belirtmek dönme açısı veya [Referans]:
-90 <ENTER>

Şu anda yapılmış olan dikdörtgen pozisyon orijinalinden döndürülebilir -90 derece. puan toplarken farklı temel sonuç farklı verecektir size.Undo Son komutu. Star gördükleri sonuçları baz puan ve açıları kombinasyonları farklı birkaç deneyin bir. uygulama ne zaman yapılır sen içeri olmak gerekiyor o pozisyon almak için geri dikdörtgen

Bir olun COPY koordine göreceli eş) tek bir (unutmayın ve dikdörtgen 2 “üzerinde ilk.

Şimdi köşeleri yuvarlatılmış olan bu dikdörtgen şekilde gidiyoruz ikinci değişiklik. Başlangıç ​​FILLET komutunu. komut satırına bakın at. Böyle bir şey olacaktır:

Komut: F <ENTER> FILLET
Geçerli ayarları: Mode = TRIM, Radius = 0.0000
Seçmek ilk nesne veya [Undo / polyline / Radius / Trim / Çoklu]:

AutoCAD ilk yarıçap fileto gösterir ne akım (0.0000) . Bu kullanılan son değer olacaktır olabilir. Bir kez bellek değeri yeni o-ecek tutmak değişti. Sonraki satırda komut bu var gösterir seçenekleri ne. Unutmayın C seçeneği, her apitol bir seçenek seçtiği belli. Ne yapmak istiyorsunuz yazın bu var mı / 8 “(ya da 0,375). Için 3 yarıçapı fileto değiştirmek R <ENTER> . uzaklıkta yazdığınızda bu fileto yeni girmek bir şans AutoCAD verecektir. At Bu noktada girmek 0,375 ve basın <ENTER> .

Fileto yarıçapı şimdi 0,375 (istersen söyle hangi bir). Varsayılan seçenek seçin ilk nesne. dikdörtgenin üst tarafı seçin sol (evet, bir dikdörtgen çizdik siz eğer ışık tutacak bütün dikdörtgen). AutoCAD artık nesne ikinci seçmek için sorar. satırını seçin ve üst AutoCAD 0,375 köşesinde bir yarıçap yuvarlak pürüzsüz bir hale getirecek. AutoCAD otomatik noktada bu komutu biter.

Yeniden FILLET komutunuve bir nesne örneğe benzer şekilde kalan köşeleri bunu.

BREAK SAAT: Fileto komut yarıçapı Zero yaygın olarak kullanılan bir ile. Bu noktalar olabilir bazen karşılamak hatları kırparak iki olmak çok daha hızlı. Bu uygulama için, yarıçap Sıfır fileto kullanarak köşeleri bu satırları yuvarlak size yapılmadı.

Kopya 4-1/2 “yukarıdaki noktası ilk dikdörtgen bir. Şimdi köşe açılı dikdörtgen keskin, bunu vermek komuta edecek kullanmak pah.

Başlangıç ​​CHAMFER komutu.

Bu komut fileto çok benzer. Kullanabileceğiniz çeşitli seçenekler. istiyorum İstiyorum köşesinde 45 derecelik açı 3 / 8 “den bile bir. komutu gibi fileto, ilk kez yazdığınızda, bu. sahip söylemek istiyorum AutoCAD mesafe ne yapmak için D seçeneği Mesafe seçin. komut satırı artık şuna benzer:

Belirtmek ilk oluk mesafe <0,5000> 0,375 <ENTER> . ilk mesafe olarak) komut satırı artık mesafe ikinci sorar için.AutoCAD ilk olacak girilen için maç mesafeye uzaklık ikinci otomatik olarak varsayılan değiştirmek.

<0,3750>: ikinci pah mesafe belirtin (Basın <ENTER> bunu kabul etmek)

Edilmesini sağlayacaktır istenecek sonra çizgiyi seçin ilk. chamfer komutu, fileto gibi çalışır. dikdörtgenin üst sol seçin hattı. (. Vurgular dikdörtgen tüm endişelenmeyin mı) istendiğinde çizgiyi seçin ikinci: satırı seçin top. Eğer köşe olacak 8 “den / keskin köşesine 45 derecelik açı 3 mükemmel bir şimdi vardır. Köşeleri geri kalanına mı bu.

komut satırına bakın. Bu gibi görünmelidir:

Komut: CHA <ENTER> CHAMFER
(TRIM mode) Current chamfer Dist1 = 0,0000, Dist2 = 0.0000
Seçmek ilk satırında ya da [polyline / Uzaktan / Açı / Düzeltme / Yöntem]: D <ENTER>
Belirtmek ilk oluk mesafe <0,5000> 0,375 <ENTER>
<0,3750>:
<ENTER>
Seçmek ilk satırında ya da [Undo / polyline / Uzaktan / Açı / Trim / yöntem / Çoklu]:
<select rectangle> bir tarafında

Şimdi atama levha bak ve sağ alt köşesinde altı dikdörtgen grup haber. Tek tek her biri çizebilir, ancak AutoCAD çizmek sağlayacak bir komut vardır ve diğerleri yapacaktır.

sol köşe oluşturun altında bir dikdörtgendir ile / 2 “kare 1 6,1.5 (mutlak puan).

Başlangıç ​​ARRAY komut. Aşağıda gösterilen iletişim kutusunda bakın:

Array Dialog Box

iletişim kutusu ne zaman karşı karşıya yeni, ben den tavsiye tabi ne için bakın o TOP AŞAĞI altına. Bu örnekte bir harika.

  1. “Dikdörtgen Array” için radyo düğmesini seçin. Bu olacak dizi / sütun düzenleme üst üste nesne.
  2. Sonra sağ üst köşesindeki düğmesini seçerek, dizi istediğiniz nesneyi seçin. (Bitince girin)
  3. satır (sayfa karşısına gidiyor) ve sütun (sayfa yukarı ve aşağı çalışan) sayısını girin.
  4. ofset Satır girin. Bu ilk kopya nereye gidecek sol alt orijinal dikdörtgenin sol alttan bu.
  5. ofset Sütun girin
  6. Pick Önizleme taahhütte bulunmadan önce diziyi görmek için düğmesine basın.

    Almak ya da Esc tuşuna basın iletişim dönmek için veya <Right-click array> kabul etmek:

tıklarsanız sağ basın dizi kontrol doğru (örnek çizim). Eğer basın değiştirmeniz gerekir, bir şey ESC düğmesine yapmak ve önizleme kutusu değişiklikleri iletişim tekrar.

Şimdi kullanacağız ARRAY köşesinde atama sağ üst şekil komut oluşturmak için) (polar.

Bir yaparak başlayın ÇEMBER bir merkez nokta ile 7.5,5.5 ve çapının 1,5 Sonraki yapmak bir LINE sağındaki “gidiş 1 daire merkezinden (Osnaps hatırlıyorum göreli girdi ve).

Başlangıç ​​ARRAY komut. nesneleri seçmek için sorulduğunda çekti sadece pick hattı.

Polar Array Dialog Box

Incelemek iletişim kutusunda yukarıda. TOP başlamak unutmayın. Bu durumda, sizin nesneleri seçmek ve dizi için bir Merkez Noktası seçmeniz gerekir. (Çemberin merkezi seçin.)

NOT: Bazen Array komut ofset daha hızlı olabilir. ızgara tavan hatları düşünün oluşturma. Eğer bir kerede bir ‘olabilir hattı 30’ ofset veya satırları bir kerede 30 ile oluşturduğunuz tüm komut dizisi ‘kullanmak gerekir.

 

Leave a comment